Vakcina protiv Covid-19 i na crnom tržištu?

Na mreži Darknet, preko koje se nudi droga i oružje, pojavila se i ponuda za švercovanu vakcinu protiv Covid-19, tvrdi ruska državna televizija Rusija 1.

Na toj se platformi navodno nude vakcine britansko-švedske kompanije AstraZeneka i američke kompanije Moderna po ceni od 300 do 1.000 dolara.

Sergej Kravčenko, šef Instituta za imunizaciju u Ukrajini praktično je ismejao informacije da je u Ukrajinu čarter letom iz Izraela 29/30. decembra 2020. prošvercovana izvesna količina vakcine američke kompanije Fajcer.

Vest je na osnovu sopstvenog istraživanja prvo objavila strana.ua, koja tvrdi da je tu vakcinu obrzbedio prijatelj ukrajinskog predsednika Zelenskog biznismen Roman Goldman, a njome se u klinici Mediland po ceni do 3.000 dolara vakcinišu ukrajinski političari, državni službenici, biznismeni.

Iako je ruska državna televizija Rusija 1 navela ime i objavila sliku poslovnog čoveka, koji iza ovog šverca stoji, i objavila ime i sliku klinike u kojoj se tom vakcinom može vakcinisati onaj ko ima da plati 3.000 dolara, Kravčenko podseća da se ta vakcina čuva i transportuje pri temperaturi od minus 70 stepeni.

„Tu je tečni azot i to je transportovano čarter letom?!“, čudi se Kravčenko.

Vest je kao besmislicu demantovao i šef klinike Mediland Mihail Mišćenko, ali je, kako izvestava kp.ua, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski naložio istragu Službe državne bezbednosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com