Vakcinisanje dece od 2020. godine obavezno

Nemački parlament je usvojio zakon prema kome će roditelji od 1. marta 2020. godine, pri upisu deteta u vrtić ili školu, morati da prilože dokaz da je dete vakcinisano od malih boginja.

Kako prenosi Braunšvajger cajtung, predlagač zakona nemački ministar zdravlja Jens Špan je rekao da male boginje nisu nikakva dečja bolest nego bolest koja može poprimiti najteži tok i imati smrtni ishod.

Zakon na vakcinisanje i revakcinisanje protiv malih boginja obavezuje i sve zaposlene u dečjim vrtićima i školama, kao i zdravstvene radnike u medicinskim institucijama.

Za kršenje ovog zakona predvidjena je kazna do 2.500 evra.

Zakonom su, kako prenosi Frankfurter algemajne cajtung, obavezni i podnosioci zahteva za azil da dokaz da su vakcinisani od malih boginja daju na uvid najdalje četiri nedelje posle smeštanja u objekat zajedničkog smeštaja.

U Nemačkoj je procenat dece vakcinisane od malih boginja 97%, a revakcinisane 93%. Stepen vakcinisanosti od 95% je dovoljan da se sredina zaštiti od opasnosti od epidemija.

U Nemačkoj su prošle godine od malih boginja obolele 544 osobe, a do kraja oktobra 2019. godine 501 osoba, što su cifre koje obavezuju na prijavu epidemije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com