Verujte ili ne, kako vam drago : Putin nije u komi i ne traži mu se zamena

Lider Čečenije Ramzan Kadirov demantovao je danas tvrdnje ukrajinskih medija da je ruski predsednik Vladimir Putin pao u komu i da mu se traži zamena.

„Pročitao sam smešne gluposti da je naš predsednik pao u komu, da mu se sad traži zamena. Razočaraću vas. Nedavno sam razgovarao s predsednikom, njegov je glas bodar, zapovedni glas. I on je spreman da okonča specijalnu operaciju maksimalno ne nanoseći štetu ukrajinskom narodu i državi „, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu, a prenosi Komersant.

Kremlj je takodje saopštio da je Vladimir Puti danas telefonom razgovarao s predsednikom Južnoafričke Republike kao i sa predsednikom Kine Si Djinpingom.

Najavljeno je i njegova sutrašnja poseta ekonomskom forumu u SanktPeterburgu.

U Ukrajini se sad tvrdi, kako prenosi strana.ua, da vesti o Putinovoj bolesti pušta sama Moskva pred svaki njegov značajniji nastup.

„Suština te operacije sastoji se u tome da je ‘Putin opet sve nadigrao’. Kao, svi su govorili da je njemu loše, a on se pojavio i pokazao da je ‘Putin življi od svih živih’, kako Rusi govore o svome voždu. Na taj se način podriva i poverenje u sredstva masovnih informacija, koji šire slične bombe. I ubuduće se uticaj takvih vesti nivelira“, rekao je savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Viktor Andrusiv.

Demanti Kadirova njega upućuje na zaključak da bi neki problem sa zdravljem Putina mogao da postoji, ali zasad su to samo spekulacije i tim vestima zasad ne treba verovati, rekao je Andrusiv.

Ukrajinski mediji su emitovali video snimak u kome Oliver Stoun, koji je nesumnjivo mogao od Putina da dobije takvu informaciju, tvrdi da je Putin lečen od raka.

U podkastu Leksa Fridmana, Stoun je na pitanje da li je Putinova odluka da napadne Ukrajinu bezumlje ili strateški plan rekao :

„Ja vam ne mogu odgovoriti sa sigurnošću. Prvo, mi ne znamo šta su njemu rekli, da li mu je obaveštajna služba davala ispravne ocene. Moguće je da on nije dobro informisan o stepenu saradnje na koji su bili spremni Rusi koji žive u Ukrajini. To je mogao da bude jedan od faktora zbog kojih je on nekorektno ocenio posledice. I ne zaboravite tu stvar : Putin je imao rak, ali mislim da ga je pobedio, i još je bio izolovan za vreme kovida. Moguće da je izgubio kontakt s ljudima. Ali ja samo spekulišem, ne znam sigurno“, rekao je Stoun, a prenosi strana.ua

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com