Verujte ili ne, kako vam drago: Školski WC bez sapuna

Političari i lekari širom sveta su već dosadili ponavljajući narodu kako je propisno pranje ruku najefikasnija zaštita od koronavirusa.

Ali, oh skandala, odjednom se ispostavilo da najosetljivija grupa stanovništva, naime školska deca, ovu preporuku ne mogu da slede.

U školskim WC-ima u Zagrebu (Hrvatska) i Frankfurtu na Majni (Nemačka), ispostavilo se, nema sapuna. U ovim su gradovima, naime, roditelji digli glas. Što ne znači da je u školama u drugim gradovima Balkana i Evrope sve u redu.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je problem 150.000 djaka u glavnom gradu Hrvatske rešio na svoj način: “Ja sam se prao u lugu, i bio sam i zdraviji i mladji nego danas, predjimo na lug”.

Da budemo pošteni, nisu mnogo adekvatniji odgovor dali ni u Frankfurtu na Majni, samo što nisu bili tako duhovito bezobrazni kao Bandić.

U finansijskom centru Evrope Frankfurtu, 5.800 roditelja je potpisalo peticiju „Čistiji i sanirani toaleti za frankfurtske škole“ kojom se se obratili za pomoć sponzorima: “Pošto je dezinfekciona sredstva, u medjuvremenu, postalo teško nabaviti, mogle bi da pomognu donacije naročito donacije roditelja, koji rade u zdravstvu i imaju lakši pristup, da se smanji opasnost od zaraze”, prenosi deo ove peticije Frankfurter algemajne cajtung.

Kako prenosi taj list, utvrđena su dva razloga što u školskim klozetima nema sapuna i jednokratnih papirnih maramica za brisanje ruku.

Prvo, deca iz obesti uništavaju ta sredstva za higijenu i drugo, mnoge škole, iako dobijaju novac za njihovu kupovinu, troše ga u druge svrhe.

Iz Gradskog saveta roditelja su poručili da su preduzete mere da se sapun za pranje i papirne maramice za brisanje ruku obezbede, ali za to treba malo vremena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com