Verujte ili ne, kako vam drago : Zamenili pacijente, pa se sahranjeni pojavio živ

Istraga će pokazati da li je zamena identiteta i zdravstvene dokumentacije dva pacijenta Opšte bolnice u Celju dovela do toga da je svaki od njih lečen od bolesti od koje boluje onaj drugi i da li je u slučaju jednog od njih to dovelo do smrti.

Tek, Bolnica je zamenu sprovela dosledno 😮 smrti jednog od pacijenata obavestila je porodicu onog drugog, a ovi su tudjeg pokojnika i sahranili.

Šok je nastao kad je pacijent, pogrešno proglašen za mrtvog i zvanično sahranjen, ponovo stigao  u Dom penzionera pošto je iz bolnice otpušten. Zaposleni u Domu obavestili su sve nadležne zdravstvene organe i policiju.

To što su obojica u bolnicu stigli iz doma penzionera valjda neće istragu učiniti manje prilježnom, kakvim je učinilo postupanje prema njima na putu od tog doma pa do izbijanja nečuvenog skandala.

Kako prenose mediji u Sloveniji i Hrvatskoj, dva bolesnika istih godina istim vozilom su istog dana  u Opštu bolnicu u Celju upućena iz Doma penzionera u Loki kod Zidanog mosta.

Nadležni u Domu penzionera tvrde da je jedan, inače kardiološki pacijent, bio pokretan i sa njim se moglo komunicirati, smešten je u vozilo u poluležećem položaju, a drugi je bio nepokretan i nije bio kadar za komunikaciju.

Prema tvrdnji nadležnih u Domu penzionera obojica su uz sebe imali uobičajene dokumente počev od naloga za prevoz, dokumentacije o zdravstvenom stanju do zdravstvene knjižice.

U Opštoj bolnici Celje tvrde da su im iz Doma penzionera poslali dva pacijenta bez identitetskih oznaka i da je zbog toga do nemilog dogadjaja došlo!

Umro je, inače, onaj pacijent sa kojim se moglo razgovarati i koji je bio kardiološki bolesnik.

Rodjaci drugog pacijenta nisu obavili identifikaciju pre nego što su preuzeli telo i sahranili tudjeg pokojnika.

Prema navodima RTL Hrvatska, ministar zdravlja u Vladi Slovenije Danijel Bešič Loredan slomio se na konferenciji za štampu i ponudio ostavku, ali ostavka nije prihvaćena.

Ostavke su ponudili i nadležni u Opštoj bolnici Celje i o tome će se odlučivati u ponedeljak.

Porodicama  dva pacijenta upućeno je izvinjenje, a javnosti je poručeno da su sagledane slabosti koje su do ovog uznemirujućeg skandala, koji nije pitanje samo zdravstva nego i humanosti, dovele, pa će biti otklonjene kako se nešto slično više ne bi ponovilo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com