Vučić predao 4.680 vakcina Severnoj Makedoniji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predao je na graničnom prelazu Tabanovci 4.680 vakcina kompanije Pfizer premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu.

Srbija bi Severnoj Makedoniji trebalo da preda 8.000 vakcina.

Iz vesti koju su objavili makedonski mediji nije jasno da li se radi o reeksportu Pfizer vakcina ili donaciji Srbije Severnoj Makedoniji, koja će zahvaljujući ovoj isporuci započeti vakcinaciju stanovništva.

U svakom slučaju, makedonski premijer Zoran Zaev je izjavio da vakcine nisu isporučene u četvrtak kako je dogovoreno jer je Pfizer tražio da se strogo dokumentacijom ispoštuje procedura.

Kasnije je razjašnjeno da se radi o donaciji Srbije Severnoj Makedoniji.

„Srbija nema nikakvih drugih interesa, sem da pokazuje prijateljstvo prema svim gradjanima Severne Makedonije, rekao je Vučić.

“ Mi želimo da naše prijateljstvo napreduje i da možemo da živimo ne samo kao najbliži susedi, već i kao najbolji prijatelji, dodao je on.

Makedonski premijer Zoran Zaev je rekao da se radi o izrazu velikog prijateljstva i  zahvalio se Srbiji što je kod kompanije Pfizer izdejstvovala saglasnost za ovu donaciju.

Pominjući sporazum o „Malom Šengenu“, Zaev je rekao :

„Potpisali smo dogovor o medjusobnom pomaganju i radimo za dobro svih naroda“, prenose se reči  Zaeva na sajtu predsednika Srbije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com