Zukorlić: Konstantno lažiranje podataka o umrlima

Štab za vanredne situacije Novog Pazara danas je saopštio da je u Opštoj bolnici Novi Pazar sedam pacijenata na respiratorima, 14 na mehaničkoj ventilaciji, jedan je prebačen u bolnicu u Kragujevcu, ali tokom poslednja 24 sata preminulih nije bilo.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muarem Zukorlić, kako prenosi Radiostoplus, tvrdi da lokalna samouprava u Novom Pazaru na čelu sa Sandzačkom demokratskom partijom, Štab za vanredne situacije i koordinator Opšte bolnice Novi Pazar Mirsad Djerlek konstantno lažiraju podatke o umrlima i obolelima u sandzačkim opštinama.

Zukorlić kaže da podaci Islamske zajednice i JKP „Čistoća“ nepobitno ukazuju na mnogo veću smrtnost u populaciji „od 1 do 2% što je po svim parametrima uobičajeno, odnosno da je sve preko toga smrt od posledica Covid-19“.

On je rekao da njihovi podaci govore o stotinu i više umrlih tokom samo jednog meseca zbog čega neko mora snositi odgovornost.

Ali na pitanje da li oseća odgovornost što je birače pozvao da izadju na ponovljene izbore, Zukorlić je rekao da je „bio u moralnoj dilemi, ali na osnovu osećaja i nezvaničnih informacija, pošto su državni organi govorili da je sve u redu“.

“Da smo se povukli (sa ponovljenih izbora), samo bismo ojačali one koji su doveli u ovakvu situaciju. Dali bismo im dodatnu snagu da nas i dalje uništavaju”, rekao je Zukorlić a prenosi Radiostoplus.

“Osim toga, i dalje mislim da se najmanja zaraza mogla desiti u izbornom danu, naročito na ponovljenim izborima. To se desilo ranije, na raznim okupljanjima i, priznajem, partijskim skupovima”, rekao je Zukorlić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com