April 2023 : Plate u obrazovanju i kulturi pale realno za 3,3 odsto

Prosečna neto plata u javnom sektoru u Srbiji, u aprilu 2023.godine u odnosu na mart realno je pala u javnim lokalnim preduzećima, lokalnoj administraciji, obrazovanju i kulturi, administraciji autonomne pojedine…

Kako proističe iz saopštenja Republičkog zavoda za statistiku, najviši realni pad u aprilu u odnosu na mart imala je prosečna neto plata u obrazovanju i kulturi i taj je pad iznosio 3,3 odsto.

Prosečna neto plata u obrazovanju i kulturi iznosila je u aprilu 2023.godine 78 231 dinar i bila je za 10 581 dinar niža od prosečne neto plate u Republici Srbiji.

U periodu januar-april, prosečna neto plata u obrazovanju i kulturi iznosila je 78 905 dinara i bila je za 3,5 odsto manja nego u istom periodu prošle godine.

U aprilu u odnosu na mart, prosečna neto plata je realno pala i u javnim lokalnim preduzećima (-2,3%), u lokalnoj administraciji (-2,8%), administraciji na nivou pokrajine (-0,5%)…

Prosečna neto plata u javnom sektoru u aprilu je u odnosu na mart realno najviše porasla u javnim državnim preduzećima  i to za 8 odsto, ali za period januar – april 2023. godine u odnosu na isti period 2022.godine prosečna neto plata u javnim državnim preduzećima je realno pala za 1,2 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com