Bandić je kriv za sve: Otpis komunalnih dugova tražili fudbaleri i drugi bogataši!

Uz opštu dreku hrvatskih medija, grad Zagreb je danas poimence pozvao tri, pretpostavlja se, veoma dobro stojeća Zagrepčanina, da svoj dug Zagrebačkom holdingu namire iz svog džepa, iako im zakon omogućuje da traže njegov otpis, što su oni i učinili.

Medju prozvanima su fudbaler Dino Drpić, ali  i višestruko osudjeni (ratni general) Vladimir Zagorac, čije je bogatstvo svojevremeno procenjeno na 26 miliona evra.

Hrvatski sabor je prošle godine doneo zakon o otpisu dela dugova gradjanima Hrvatske, a lokalne samouprave su pozvane da primer slede. Motiv za donošenje ovog propisa je bila blokada računa oko 324.000 gradjana Hrvatske .

Grad Zagreb je primenio zakon i pozvao gradjane čiji komunalni dugovi iznose do 10.000 kuna da podnesu zahtev za otpis.

Sad se gradonačelniku Zagreba nabija na nos što je tada rekao da bogatašima dug neće biti otpisan:

„Neka moji sugradjani mirno spavaju. Po cenu tužbe u Strazburu staviću veto na otpis dugova i naći ću način da se tim ljudima ne otpišu dugovi“.

Bandić je pretio imovinskim cenzusom, a onda su hrvatski mediji došli do liste onih koji su tražili otpis i javna sablazan je bila opšta: muž ministarke inostranih poslova, braća Mamići…uopšte hrvatski bogataši su na listi bili lepo zastupljeni.

Predstavnici Zagrebačkog holdinga danas tvrde da su svi prozvani bogataši u medjuvremenu izmirili svoje dugove, sem prozvane trojice. Koji su pozvani da dug namire do utorka, inače…

U Zagrebu je otpis tražilo 25.000 ljudi. Otpisano je oko 50 miliona kuna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com