Banka Rusije : Ne nudite kriptovalute ljudima bez dovoljno znanja i iskustva

Banka Rusije je nedavno uputila upozorenje, koje treba shvatiti kao preventivnu meru, da se digitalne valute i druga digitalna imovina ne nude masovnom investitoru odnosno ljudima bez dovoljno znanja i iskustva.

„Njihova cena je veoma promenljiva, gubici mogu biti kolosalni“, saopštila je Centralna banka Rusije.

„Kriptovalute i digitalna aktiva karakteristični su po visokoj volatilnosti i netransparentnosti  obrazovanja cene, niskoj likvidnosti, kao i tehnološkim, regulatornim i drugim specifičnim rizicima. Kupovina finansijskih instrumenata, koji su za njih vezani, izlaže povećanom riziku ljude, koji ne poseduju dovoljno iskustva i znanja“, saopštila je Banka Rusije.

Ta banka je ruskim berzama preporučila da ne uključuju na tržište vrednosne papire ruskih i inostranih emitenata čija isplata zavisi od kurseva kriptovaluta, cene inostrane digitalne aktive, izmena indeksa kriptovaluta i kriptoaktiva, a takodje ni kriptoderivate i hartije od vrednosti kriptovalutnih fondova.

Brokerima i odgovornim licima je savetovano da se uzdrže od nudjenja takvih aktiva nekvalifikovanim investitorima.

Preporucena ogranicenja ne odnose se na na nacionalne digitalne valute, ukoliko jednom budu emitovane, navedeno je u saopstenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com