Barselona četvrta, Real peti: Ovo je najvredniji sportski klub na svetu

Fudbalski giganti Barselona i Real Madrid, iako bi mnogi to pomislili, nisu najvredniji sportski klubovi na svetu. Nisu čak ni najvredniji fudbalski klubovi.

Na prvoj poziciji, prema istraživanju Forbsa, našao se klub koji ove godine nije ostvario zavidne rezultate ali je zato, očigledno, finansijski briljirao – Dalas kauboji, tim američkog fudbala, vredi 4,2 milijarde dolara!

I na drugoj poziciji ove liste je tim iz Sjedinjenih Američkih Država. Jenkiji iz Njujorka (bejzbol) vrede 3,7 milijarde dolara.

Tek na trećem mestu našao se tim iz najvažnije sporedne stvari na svetu (sem u SAD, očigledno) – Mančester junajted vredi 3,69 milijarde dolara. U ovoj sitauciji, a i s obzirom na prve dve pozicije, važno je napomenuti da je Mančester junajted u vlasništvu američke porodice Glejzer, koja je vlasnik i Tampa Bej bakanirsa (američki fudbal).

Aktuelni lider španskog prvenstva, Barselona, našla se na četvrtoj poziciji. Njena vrednost procenjena je na 3,64 milijarde dolara, tek nešto više od najljućeg rivala Real Madrida (3,58).

Ostatak prve desetorke najvrednijih sportskih klubova na svetu redom čine timovi američkog fudbala i NBA timovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com