Belorusija: Muke s ruskim poklonom za heroja

Moskva i Minsk sad su pred velikim zadatkom – kako da zajednički heroj obe zemlje Andrej Fomočkin primi poklon zahvalnosti i divljenja iz Rusije, a da ne prekrši Zakon o državnoj službi svoje zemlje.

andrej-fomockin

Fomočkinu je danas sertifikat o poklonjenom stanu predao ruski biznismen i dobrotvor Sergej Šmakov, predsednik grupe kompanija Sapsan.

Pomenutim beloruskim zakonom propisano je kakve poklone sme, u vezi sa funkcijom koju obavlja, primiti i zadržati državni službenik, a koji pokloni pripadaju državi.

Fomočkin je rukovodilac odeljenja za zimske sportove u Ministarstvu sporta i turizma Belorusije. U tom ministarstvu, kako prenose ruski mediji, rekli su da situaciju kontrolišu – do poklanjanja stana Fomočkinu još nije došlo, a ako dođe beloruski zakoni sigurno neće biti prekršeni.

Andrej Fomočkin je zadužio Ruse za života, a i posle. Funkcioner Ministarstva sporta i turizma Belorusije na otvaranju Paraolimpijskih igara četvrtinu kruga je prošao sa raširenom ruskom zastavom iz protesta protiv nečuvene odluke da svim ruskim paraolimpijcima bude zabranjeno učešće na tim igrama.

Paraolimpijski komitet je odmah kaznio Fomočkina udaljenjem sa Paraolimpijskih igara, ali je on sem oduševljenja i zahvalnosti u Rusiji, dobio i totalnu podršku svoje zemlje.

„Tako se postupa. Naš je sportista postupio ozbiljno, drugarski i muški. Ako za takve postupke treba da se odgovara, odgovaraćemo“, rekao je pres sekretar Ministarstva inostranih poslova Belorusije Dmitrij Mirončik.

„Tu inicijativu Paraolimpijskog komiteta Belorusije, taj stav, podržava rukovodstvo države. To je i državni stav”, rekla je pres sekretar beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka

One thought on “Belorusija: Muke s ruskim poklonom za heroja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com