Da li je Tramp od meksičkog predsednika tražio da plati zid?

Iako je govorio da će ilegalne migrante iz Meksika zaustaviti izgradnjom zida na granici koji će platiti meksička vlast, kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp nije to tražio od predsednika Meksika Enrikea Penje Nijeta.

Njih dvojica su se sastali noćas u Meksiko Sitiju, gde su Trampu „dobrodošlicu“ poželeli i protestanti noseći transparente poput: „Izgradite zid oko Donalda Trampa. Ja ću platiti“.

Kako je Tramp rekao nakon sastanka, o pravu „obe države da izgradi fizičku barijeru na granici“ jeste bilo reči, ali ne i o tome ko bi izgradnju tog zida finansirao.

„To ćemo kasnije“, rekao je Tramp na konferenciji za novinare na kojoj je, ocenili su američki mediji, osetio kako je to biti u ulozi predsednika i putovati u državničke posete.

S druge strane, ni meksički predsednik nije ponovio svoje poređenje Trampovih sa postupcima Adolfa Hitlera i Benita Musolinija, što je i logično s obzirom da ga je upravo on pozvao u ovu posetu, ali je rekao da Meksikanci cene Trampovu želju da izgradi međusobne odnose sa njima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com