DJB: Narodna banka napravila gubitak, Tabaković da podnese ostavku

Prema izveštaju dostavljenom poslanicima Narodne skupštine, Narodna banka Srbije, na čijem čelu je istaknuta funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković, završila je prošlu godinu s neverovatnim gubitkom od 83 milijarde dinara ili 704 miliona evra, saopštava Dosta je bilo.

„Dosta je bilo traži hitnu ostavku Jorgovanke Tabaković jer je svojim nestrucnim vodjenjem institucije zadužene za monetarnu politiku i očuvanje stabilnosti finansijskog sistema dovela u pitanje već ionako krhku stabilnost monetarnog sistema države i ugrozila rejting zemlje prema domaćim a naročito inostranim partnerima“, navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

Dosta je bilo napominje da je gubitak NBS veći od iznosa koji je država otela penzionerima tokom 3,5 godine primene protivustavnog umanjenja penzija.

Objašnjenje NBS da se gubitak ima pripisati kursnim razlikama, a da bi, kad se taj uzrok otkloni, NBS imala dobit iz operativnog poslovanja od 1,6 milijardu dinara, DBJ vidi kao „bedan pokušaj zamazivanja očiju gradjana“.

DBJ optužuje NBS da je izveštaj Narodnoj skupštini tendenciozno dostavila tek pošto je Jorgovanka Tabaković izabrana za guvernera NBS na još jedan mandat od šest godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com