Duško Knežević optužio bivšeg viceguvernera da ga je podsticao na mito

Centralna banka Crne Gore objavila je danas da će beskompromisno reagovati na sve pokušaje pojedinaca da ugroze njenu institucionalnu vrednost.

Ta banka, kako prenose crnogorski mediji, tvrdi da zagovara “nultu toleranciju na korupciju“ te će, zbog sumnji za koruptivne  aktivnosti, preispitati saglasnost datu bivšem viceguverneru Veliboru Miloševiću na direktorsko mesto u Univerzal banci i izvršiti internu proveru svog Sektora za kontrolu banaka.

A sve to povodom novih audio-video optužbi crnogorskog biznismena Duška Kneževića.

Knežević, koji je poslovao i u Srbiji, nastavio  je da objavljuje svojeručno napravljene snimke, kojima optužuje političku i finansijsku vrh Crne Gore i dokazuje da je žrtva korupcije!

U Atlas banku, čiji je vlasnik, uvedene su privremene mere, a u IBM banci, pod njegovom kontrolom, uveden je stečaj. Kneževiću, koji tvrdi da se nalazi u Londonu, odredjen je pritvor do 30 dana, ali u odsustvu.

Podgoričke Vijesti su objavile tonski snimak i transkript navodnog razgovora izmedju Kneževića i sad bivšeg viceguvernera Velibora Miloševića, koji je sasvim nejasan, ali iz koga je u Crnoj Gori izvučen zaključak, na koji upućuje Knežević, da mu Milošević predlaže  da potkupi 6 kontrolora Sektora za kontrolu banaka Centralne banke, kako je sa nekima ranije već činio! Inače, mu preti izveštaj-propast!

Na snimku Milošević čak navodno tvrdi da je jednog kontrolora, koga naziva ‘bilder’, uspešno eliminisao iz ekipe koja kontroliše Atlas banku.

Milošević, na snimku čija autentičnost nije potvrdjena, Kneževića naziva šefom, a prema navodima crnogorskih medija, Knežević mu je bio poslodavac pre no što je Milošević postao viceguverner.

Milošević je, objavio je crnogorski javni servis, Kneževića odmah demantovao.

Da zaplet bude baš u stilu najboljih primeraka tog žanra, potrudio se autor emisije „Okvir“ crnogorskog javnog servisa, koji ekskluzivno saznaje da je narečeni Milošević 2015. godine podneo Centralnoj banci CG predlog da se u Atlas banci uvedu privremene mere i sutradan dao otkaz.

Izvori u Centralnoj banci su to, navodno, potvrdili. Ali, pošto uz predlog nije bilo elaborata ni navedenih razloga, mera i rokova, Centralna banka predlog nije ni razmatrala, ali je uvela 15-dnevnu kontrolu u Atlas banci i ograničila isplate. I sad navodno tvrdi da bi šteta po deponente i opasnost po crnogorski finansijski sistem bila veća da su privremene mere bile uvedene 2015, nego sada!

Javni servis Crne Gore tvrdi da je iznos depozita u dve Kneževićeve banke iznad iznosa za koji garantuje država: u IBM za 15 miliona evra, u Atlas banci za čak 100 miliona evra.

Povodom ponovnog oglašavanja Kneževića, oglasila se ponovo i Demokratska partija socijalista. U njenom saopštenju se navodi da je Knežević u većini firmj čiji je bio vlasnik ostavljao pustoš i radnike bez radnih mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com