Nemcima 350.000, Brazilcima 370.000?

Ukoliko pobede na Svetskom fudbalskom prvenstvu, koje 14. juna počinje u Rusiji, fudbaleri reprezentacije Nemačke dobiće od Nemačkog fudbalskog saveza svaki po 350.000 evra.

Pošto su pobedili na prethodnom svetskom prvenstvu, Nemci smatraju da bi ih druga uzastopna pobeda upisala u istoriju, pa su svojim fudbalerima pojedinačnu nagradu uvećali za 50.000 evra.

Matematički modeli verovatnoće, čije je rezultate preneo ruski portal rbc.ru govore da reprezentacije Nemačke i Brazila imaju najviše šanse da igraju u finalu.

Od šest računica-prognoze, svih šest u finalu vidi Brazil, četiri kao protivnika Brazilu vide Nemačku (Commerzbank, UBS, Reuters, Univerzitet u Insbruku), jedna u finalu vidi Brazil i Argentinu (Danske Bank) a jedna Brazil i Španiju (Gracenote).

Tri od navedenih 6 računica za pobednika je dobilo Nemačku, tri Brazil.

Brazil je dosad osvojio najviše svetskih prvenstava (pet) i jedina je reprezentacija koja je dvaput uzastopce osvajala titulu svetskog šampiona. Na prošlom prvenstvu su teško stradali od Nemačke, da su stigli u finale i pobedili, svakog fudbalera bi čekala nagrada od 370.000 evra, podseća FAZ uz napomenu da se nagrada ove godine drži u tajnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com