Gde su u Rusiji najzadovoljniji gradjani?

U gradu Krasnogorsku, smeštenom u Podmoskovlju, gradjani su najzadovoljniji odnosom svoga dohotka i visine životnih troškova, pokazalo je istrazivanje portala Domofond.ru.

Oni su zadovoljstvo tim odnosom ocenili sa 5,7 od mogućih 10 poena.

Krasnogorsk je nekad bio poznat po fotoaparatima „zorki“ i „zenit“ i kamerama „krasnogorsk“, a u novije vreme po Džefu Mensonu, šampionu u mešovitim borilačkim veštinama, koji je uzeo rusko državljanstvo i izvoleo se nedavno izabrati za odbornika gradske dume baš u Krasnogorsku.

Po stepenu zadovoljstva odnosom izmedju svoga dohotka i cena onoga što čini životne troškove, na drugom mestu su grad Šćelkovo takodje u Podmoskovlju i grad Abakan u Republici Hakasiji. Svoje zadovoljstvo tim odnosom oni su ocenili za 5,5 bodova.

Moskovljani su svoj stav prema odnosu svojih dohodaka i životnih troškova ocenili sa 5,4 a gradjani Sankt Peterburga sa 5,1.

Najnezadovoljniji su stanovnici Rubcovska u Altajskom kraju – ocena samo 2,8. Prema podacima Ruske statističke službe, u toj oblasti je i najniža prosečna plata u Rusiji – samo 24.402 rublje. Trenutno je prosečna obračunata plata u Rusiji oko 45.500 rubalja.

U anketi portala Domofond.ru učestvovalo je 60.000 ljudi širom Rusije – prosečna ocena zadovoljstva odnosom sopstvenog dohotka i troškova života je 4,3 od mogućih 10 poena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com