Goldman Saks od srede kreće sa otpuštanjem saradnika

U američkoj investicionoj banci Goldman Saks od srede počinje najveće otpuštanje saradnika dosad zabeleženo, izvestio je Bloomberg.

Dobro obavešteni izvori za tu su agenciju izjavili da će biti ukinuto 3200 radnih mesta što je ipak manje od prvobitno planiranuh 4000.

Najviše radnih mesta biće ukinuto u sektoru investicionog bankarstva, pogodjenom opštom ekonomskom situacijom – visoka inflacija, rastuće kamate, pretnja recesije, ali nekoliko stotina radnih mesta biće ukinuto i u sektoru za privatne klijente gde Online bank Markus ima gubitke od 2 milijarde dolara.

Prethodno su jedan za drugim američki giganti iz oblasti internet poslovanja objavili masovno otpuštanje zaposlenih i time najavili kraj buma zaposlenosti u tom sektoru, koja je zvezdane trenutke doživela za vreme pandemije.

Twitter je povukao nogu otpuštanjem polovine saradnika, najveći na svetu koncern za online kupovine Amazon, koji širom sveta zapošljava 1,5 milion ljudi, najavio je ukidanje 18 000 radnih mesta, proizvodjač softvera Salesforce otpustiće svakog desetog od 79 000 zaposlenih…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com