Hoće li Mekenzi Bezos postati najbogatija žena na svetu?

Otkako je najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos (54) objavio da se razvodi sa suprugom Mekenzi (48), ozbiljne špekulacije ne prestaju: ima li par predbračni ugovor i kako će se njegovo (ne)postojanje odraziti na poslovanje i budućnost najvrednije privatne kompanije na svetu?

Bezos i Mekenzi su objavili da gledaju u lepu budućnost kao partneri u Amazonu i projektima.

Preovlađuje uverenje da par nema potpisan predbračni ugovor te da će dosadašnjoj gospodji Bezos, po zakonima države Vašington gde žive, pripasti polovina bogatstva, a pre svega polovina od 16-procentnog udela u kompaniji Amazon. Kompanija Amazon registrovana je u Dablinu (Irska). Porez koji (ne) plaća predmet je oštrih rasprava ne samo u Evropskoj uniji. Upravo je Austrija najavila uvodjenje poreza na dohodak Internet kompanija, medju kojima je i Amazon.

Trenutna vrednost tog udela procenjuje se na 137 milijardi dolara. Ukoliko su pretpostavke o nepostojanju predbračnog ugovora tačne, Mekenzi Bezos bi mogla, sa bogatstvom od 68,5 milijardi dolara, da postane najbogatija žena na svetu i sa prvog mesta istisne vlasnicu francuske firme l’Oreal Fransoaz Betankur Majers, čije se bogatstvo procenjuje na 45,6 milijardi dolara.

Udeo u Amazonu nije jedino što bi supružnici trebalo da podele: tvrdi se da su medju najvećim zemljoposednicima u SAD sa 161.874 hektara zemlje .

Inače se kao pouzdana informacija drži da se Džef Bezos razvodi, kako piše jedan ruski portal, „iz banalnog razloga“, zbog druge žene.

Radi se o televizijskoj voditeljki Loren Sančez, supruzi medijskog magnata Patrika Vajtsela.

Dosadašnja i buduća gospodja Bezos imaju mnogo zajedničkog. Dve porodice su, navodno, bile u dugogodišnjem prijateljstvu pre nego im se desilo ovo, oba para su u procesu razvoda, Loren (49) i Mekenzi (48) sličnih su godina, pa i profesija (prva je novinarka, druga pisac), Sančez iz dva braka ima troje dece, Mekenzi (i Džef) Bezos imaju četvoro dece, od kojih je jedno usvojeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com