Investitori se prevarili

U poslednjoj nedelji pred stupanje na snagu novog paketa EU sankcija Rusiji, strani investitori su pojačali svoju aktivnost na njenom tržištu, piše Komersant pozivajući se na najnovije podatke Emerging Portfolio Fund Research.

U nedelji izmedju 4. i 10. septembra strani investitori su u investicione fondove na ruskom tržištu uložili 203 miliona dolara što je višestruko veći iznos od onog od prethodne nedelje.

List ocenjuje da su investitori, sledeći ocene ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i OEBS-a o održavanju primirja u Ukrajini, procenili da će doći do stabilizacije odnosa izmedju Rusije i Zapada, ali kao što se vidi –pogrešili su.Evropska unija je danas uvela novi paket sankcija Moskvi.

Četrnaestu nedelju zaredom nastavio je da raste priliv investicija u investicoone fondove koji rade na tržištima zemalja u razvoju (emerging markets) i iznosio je u nedelji izmedju 4. i 10.septembra ukupno 3,4 milijarde ili pet puta više nego u nedelji koja je prethodila ovoj, piše Komersant .

U investicione fondove na tržištima razvijenih zemalja strani investitori su u nedelji izmedju 4.i 10.septembra uložili 28 milijardi dolara.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com