Kineski investitori kidnapovali šefa berze!

Stanje na kineskim berzama, kao i efekti koje ono izaziva na drugim berzama u svetu, i dalje je svetska tema broj jedan. Međutim, danas iz Šangaja, umesto uobičajenih brojki i crvene boje, stiže nešto drugačija berzanska vest.

Šan Juliang

Šef berze je kidnapovan! A potom predat policiji.

Stotine kineskih investitora odlučili su da kidnapuju Šana Julianga, šefa Šangajske berze metala, i da ga predaju policiji jer smatraju da ih je prevario. I u toj zamisli su uspeli. Oteli su Julianga kada je izlazio iz jednog luksuznog hotela, ugurali ga u kola, prethodno ga istumbali, a potom ga predali policiji.

Oni Julianga sumnjiče da je pridoneo propasti vrednosti akcija kompanije Fanya Metals Exchange, što se odrazilo na preko 200.000 kineskih berzanskih ulagača.

Šan Juliang je u policiji uveravao svoje kidnapere da njihov novac nije u opasnosti, te im je obećao da će biti u mogućnosti da povuku svoj novac u roku od 3 meseca do godinu dana.

Policija je u ovom bizarnom slučaju reagovala uzdržano. Kidnaperi nisu privedeni, a Juliang je pušten iz policijske stanice nakon „informativnog razgovora“ sa policajcima i kidnaperima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com