Kipar: Oligarhu Ahmetovu zamrznuto 820 miliona

Sud u Nikoziji blokirao je imovinu u vrednosti od 820 miliona dolara, koja je u vlasnistvu ukrajinskog oligarha Rinata Ahmetova, prenose pisanje Fajnensl tajmsa ruski mediji.

Imovina je zamrznuta po tužbi Raga Establishment u vlasništvu bivšeg ukrajinskog bankara Denisa Gorbunjenka, a oko komplikovanog spora oko vlasništva nad ukrajinskom telekomunikacionom kompanijom Ukrtelekom.

Gorbunjenko je kompaniju prodao Ahmetovu za 820 miliona 2013.godine.Do sada mu je Ahmetov isplatio samo 100 miliona, tvrdi Gorbunjenko.

Ta je firma privatizovana 2011.godine.Kupio je investicioni fond Epic iz Beča za 1,3 milijarde dolara.Sad je obnarodovano da su iza te privatizacije u stvari stajali ukrajinski oligarsi Dmitrij Firtas i Ahmetov.

Gorbunjenko tvrdi da firma Firtasa DF Group tom prilikom nije uplatila 300 miliona dolara koliko je trebalo da uplati.Firtas se nalazi u Beču.Njegovi izručenje traže SAD.

Ukrajinske država sad osporava prvobitnu privatizaciju Ukrtelekoma jer kupci nisu ispunili ugovorne obaveze.

Ovo nisu prve pretenzije prema imovini najbogatijeg Ukrajinca Rinata Ahmetova od izbijanja ukrajinske krize, kao što su Ekonomske vesti već pisale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com