Ko je sad benzinska pumpa, a ko supersila?

U Moskvi likuju : od narodnog poslanika i poznatog televizijskog voditelja Jevgenija Popova do predsednika ruske države Vladimira Putina : inflacija je u SAD nezapamćena, na istorijskom maksimumu!

Ministarstvo rada SAD je saopstimo da su potrošačke cene u toj zemlji u februaru u odnosu na mart porasle 0,8 odsto, a u odnosu na februar 2021.godine rekordnih 7,9 odsto, zahvaljujući pre svega rastu cena energenata.

Američki predsednik Džo Bajden je juče na pitanje američkih novinara šta će učiniti povodom rekordne cene benzina na američkim pumpama, odgovorio da rešenje nije u njegovim rukama, da pitaju Putina.

„A ukazuje se na sankcije uvedene nama, kao uzrok rasta cena kod njih. A mi sve svoje obaveze ispunjavamo. To je čudno, ali je činjenica. Mi to radimo. A cene kod njih rastu. Ali ne našom krivicom. A oni krivicu hoće da svale na nas“, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

„I jesmo li mi sada mala ekonomija sa učešćem od 2 odsto u svetskoj ekonomiji, jesmo li mi sad benzinska pumpa ili supersila“ ?, likovao je u emisiji  „60 minuta“ poslanik i voditelj Jevgenij Popov.

Medjutim, godišnja inflacija u Rusiji u februaru je iznosila 9,2 odsto, a kako su Ekonomske Vesti već objavile u martu je ubrzana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com