Lovrinović: Drugorazredni strani činovnici upravljaju Hrvatskom

Profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i kandidat za potpredsednika zaduženog za privredu u novoj Vladi Hrvatske, Ivan Lovrinović, poslednjih je dana jedna od zvezda hrvatske medijske scene.

Ivan Lovrinović

Lovrinović ne odustaje od svog predloga da se u Hrvatskoj izvrši monetarna reforma i zamrzne drugi penzijski stub (privatna štednja građana Hrvatske za penziju).

Pošto su strani investitori, sa kojima se u Kicbilu sastao mandatar za sastav nove Vlade Hrvatske Tihomir Orešković, poručili upravo suprotno, Lovrinović je na svom Fejsbuk profilu reagovao na intervju glavnog ekonomiste UniCredit banke, Erika Nilsena, Hrvatskoj radio televiziji (HRT):

„Drugorazredni činovnik jedne strane banke u udarnim terminima HRT-a dobija priliku da se direktno meša u našu unutrašnju politiku i monetarni sistem. Neviđeno i nedopustivo! Cilj je da me marginalizuju i proglase opasnim tipom koji želi da svojim neznanjem destabilizuje za njih savršen sistem koji im je sve vreme garantovao stabilne zarade i neodgovornost u poslovanju poput problema ‘švajcarac’. Sad će se pokazati ko će se svrstati na koju stranu i šta možemo očekivati u bliskoj budućnosti“.

 

Ivan Lovrinović je izbran za poslanika na listi Mosta nezavisnih lista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com