Ministar : Mi imamo para, zašto bismo bankrotirali?

Ruski ministar finansija Anton Siluanov rekao je danas da Rusija ima para, pa se prema tome ne sprema na proglašavanje nikakvog bankrota.

„Nikakve defolte mi nećemo objavljivati, mi para imamo. Jedino ako zapadne države ne učine nešto i zatvore nam zapadnu infrastrukturu. Naša licenca za obračune po osnovu spoljnjeg duga, ističe 25.maja.Tu dozvolu su nam dali za servisiranje dugova.A 26.maja će reći : vi nemate to pravo, pa će reći : eto vidite, Rusija ne servisira svoje dugove. Servisiraćemo ih rubljama, znači, mi pare imamo“, rekao je Siluanov na konferenciji „Novi horizonti“, a prenosi Interfax.

Siluanov je tako prokomentarisao vest agencije Bloomberg da se Ministarstvo finansija SAD sprema da posle 25.maja  zabrani americkim bankama transakcije prebacivanja novca, kojim Rusija servisira prispele obaveze po izdatim državnim obveznicama.

Rejting agencija Fič je ranije upozorila da će se servisiranje tih obaveza rubljama umesto valutom predvidjeno dokumentima o emisiji obveznica smatrati defoltom.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com