MMF dolar smatra precenjenim, a juan?

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je da ratuje s Federalnim rezervama Amerike i njihovim šefom Džeromom Pauelom.

„Naš problem nije Kina. Naš problem je što je Fed previše ponosan da prizna svoju grešku da je bio brzoplet i strog u kažnjavanju (a da sam ja bio u pravu)“, napisao je američki predsednik na svom Tviter nalogu.

On je dodao da centralna banka mora sad prekinuti svoje preterano kvantitivno kažnjavanje.

„Strašno je kad moraš da gledaš toliku nekompetentnost, i to baš kad bi stvari takoooo prosto mogle da budu rešene“, napisao je Tramp.

Sa Fedom, bez Feda, on ne sumnja u pobedu Amerike.

„Mi ćemo u svakom slučaju pobediti, ali to bi išlo brže kad bi Fed razumeo, što nije slučaj, da mi drugim zemljama konkurišemo, a sve one žele da im dobro ide na naš račun“, napisao je američki predsednik prebacujući Džeromu Pauelu da je SAD „ostavio na cedilu“ i preteći mu degradacijim.

Pauel je odgovorio da ni pod kakvim pritiskom neće podneti ostavku.

Tramp je upravo Kinu zvanično uvrstio u red država „valutnih manipulatora“ pošto je Nacionalna banka Kine oborila vrednost juana.

Stručnjaci, koje je konsultovao portal boerse-online, medjutim, ne vide neku praktičnu posledicu označavanja Kine kao valutnog manipulatora, tim pre što joj stav Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) ide na ruku.

Podseća se da je MMF prošlog meseca ocenio da je američki dolar precenjen 6 do 12%, a da je kurs juana u skladu sa slabljenje privredne konjukture u Kini.

Kineska ekonomija je u drugom kvartalu ove godine imala najniži rast u poslednjih 30 godina što značajno utiče na kretanje ukupne svetske ekonomije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com