Najbogatiji Rus Vladimir Potanjin

Na samom vrhu najbogatijih građana Rusije došlo je, po analizi magazina Forbes, do malih izmena. Na prvo mesto je po bogatstvu izbio Vladimir Potanjin, vlasnik Interros-a sa 14,8 milijardi dolara.

Vladimir Potanjin

Potanjin je cele prošle godine punio stranu štampu detaljima iz razvoda sa suprugom Natalijom. Oni su se razveli u februaru prošle godine, a imovinu još nisu podelili sem što je maloletnom detetu pripala četvrtina redovnih prihoda Potanjina ili 8,5 miliona rubalja mesečno. U decembru 2014. godine Potanjin je objavio da se ponovo oženio.

Na drugom mestu je Mihail Fridman predsednik Nadzornog odbora Alfa grupe sa 14,7 milijardi dolara. Fridmanov fond LetterOne je upravo za 5,1 milijardi dolara kupio firmu Dea, naftni i gasni ogranak nemačke kompanije RWE, iako su nadležne vlasti Velike Britanije pokušale da spreče da se ugovor odnosi i na britanski deo firme.

A na trećem mestu je sa 14,5 milijardi dolara Ališer Usmanov vlasnik 48 odsto USM Holding-a. Prema Forbes-u, Usmanov je godinu dana ranije predvodio listu najbogatijih građana Rusije.

Ališer Usmanov

Usmanov je u poslednje vreme zainteresovao svetske medije dvaput: prvi put kad je kupio Nobelovu nagradu da bi je vratio vlasniku, a drugi put kad je dao beskamatni kredit Fudbalskom savezu Rusije kako bi isplatio višemesečnu platu selektoru Fabiju Kapelu.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com