Nikola Gruevski osudjen na dve godine zatvora zbog kupovine mercedesa

Krivični sud u Skoplju osudio je bivšeg makedonskog premijera Nikolu Gruevskog na dve godine zatvora jer je izvršio pritisak na saradnike Ministarstva unutrašnjih poslova da mu na račun tog Ministarstva kupe službeni blindirani mercedes za 600.000 evra.

Advokati Gruevskog su najavili žalbu Osnovnom sudu u Skoplju, prenosi Nova Makedonija.

Bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Makedonije Goko Poposki osudjen je zbog kupovine mercedesa Gruevskom na 6 godina i 6 meseci zatvora. Pri kupovini je, na podsticaj bivše ministarke za unutrašnje poslove Gordane Jankuloske, pogodovao firmi MAK Auto Star Dooel, Skoplje.

Osudjeni u roku od 15 dana treba da plate i sudske troškove od 325.584 denara.

U istom procesu nazvanom „Tenk“ optužena je i bivša makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska. Njen proces je izdvojen zbog posebno rizične trudnoće, navodi Nova Makedonija, online izdanje.

Gruevski se odmah oglasio na Fejsbuku porukom naslovljenom sa „Glavu gore ponosni moji Makedonci i ponosni gradjani Makedonije!!!”.

„Glavu gore i ne zaboravljajte, ovo je vaša zemlja, ovo je zemlja svih koji u njoj žive i nikog drugog! Vi odlučujete! Neka živi Republika Makedonija!”, napisao je Gruevski i dodao da „dolaze bolja vremena“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com