Obaranje ukrajinskog aviona: Iran nudi 80.000, supruga traži 1,62 miliona obeštećenja

Supruga kapetana ukrajinskog aviona Boing 737, koji je iranska vojska oborila raketom 8. januara 2020. godine, ne prihvata obeštećenje od 80.000 dolara, koje je za svaku od 176 žrtava ponudio Iran.

„Ja očekujem obeštećenje u visini plate moga muža pomnožene brojem godina koje su njega delile od penzije. Plata mog muža iznosila je 9.000 dolara, a do penzije mu je bilo ostalo 15 godina. Ili neka se pomnoži njegova plata s brojem godina koje su preostale do punoletstva moje mladje kćeri – njoj je sad šest godina”, rekla je Jekaterina Gaponjenko za portal strana.ua.

Ukoliko bi se izborila za svoj prvi predlog, Gaponjenko bi dobila obeštećenje od 1,62 milion dolara, izračunali je strana.ua.

Gaponjenko je rekla da se ona može i zaposliti, ali svojim kćerima može obezbediti obrazovanje, o kakvom su maštali ona i muž, samo ako joj njegova plata bude kompenzovana u punom obimu.

I ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je ocenio da izgubljene živote nikakve pare ne mogu nadoknaditi, ali da je ponuda Irana neprihvatljiva.

“Vršićemo pritisak za veću sumu”, rekao je on.

Medjutim, i obeštećenje od 200.000 grivni (7.218,5 evra), koliko je porodicama svake od žrtava ponudila ukrajinska vlada, ocenjen je kao mizeran.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com