Obračun Malog s Djilasom:Pišite mi što više!

Jedan je poslanik vladajuće koalicije upravo zažalio što u Narodnoj skupštini nema više opozicije da učestvuje u raspravi o budžeti 2020.godine,a onda je ministar finansija Siniša Mali objavio da je dobio pismo od Dragana Djilasa u kome ovaj kritikuje ekonomsku politiku vlade Srbije.

„Sad ću da vas podsetim kakva je ekonomska neznalica Dragan Djilas“, rekao je Siniša Mali.

Pre nego što je prešao na pismo, Mali je izneo deo dokaza o ekonomskom neznanju Dragana Djilasa.

Za vreme dok je Djilas bio gradonačelnik njegove firme su ostvarile prihod od 619 miliona evra i neto dobit od 105 miliona evra, dok je budžet grada Beograda dostigao skoro 20%,a dug 1,2 milijardu evra,rekao je Siniša Mali.

A onda je pismo Dragana Djilasa izgazio,po tačkama, pa zaključio :“Molim vas da mi pišete što više ovih pisama, jer mi je prijatno da na njih odgovaram“.

Istina, onako kako ga je intetpretirao Mali, i Djilasovo pismo je bilo sekantno.

Na tvrdnju Djilasa da ova vlada dalje zadužuje Srbiju emisijom obveznica, Mali je rekao da Vlada Srbije emituje obveznice kako bi uzela kredit uz kamatu od 1,6% i tim kreditom prevremeno otplatila kredit uzet 2011.godine uz kamatu od 7,25%, u vreme kad je Djilas bio na vlasti.

Time smo, rekao je Mali, samo na kamatama smo uštedeli 4,4 milijarde dinara i prosečnu kamatu smo smanjili sa 5,29% na 3,27%.

Zatim, rekao je ministar finansija, Djilas tvrdi da sadašnja vlast ne govori istinu kad tvrdi da smanjuje javni dug i ne uzima skupe kredite.

Mali je rekao da se javni dug kretao ovako:2008.gidine 8,7 milijardi, 31.12.2012.godine 17,7 milijardi, 2018.godine 23,04 milijarde.Od 2015.godine do 2018.javni dug je smanjen sa 24,8 milijardi na 23 milijarde iako se nikad više nije investiralo u puteve, tunele“, rekao je Mali.

Ali, rekao je on, učešće javnog duga u BDP je palo na sadašnjih 51,3%.

Javni dug naše zemlje apsolutno je pod kontrolom, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com