Ovaj čovek je razotkrio korupciju u FIFA-i

Čarls Blejzer, bivši predsednik Konfederacije Severne i Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF), otkrio je korupcionašku šemu u FIFA-i u vezi sa dodeljivanjem organizacije svetskih prvenstava Rusiji i Kataru, otkrilo je Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država.

Jedan od najistaknutijih američkih zvaničnika u međunarodnom fudbalu, popularni Čak, mesecima je sarađivao sa američkim službama na razotkrivanju ova dva odvojena slučaja, u kojima je isplaćeno čak 150 miliona dolara mita. Prema navodima američkih medija, 70-godišnji Blejzer je čak radio i kao „tajni agent“ za američke službe.

Blejzer je, dodaje se u saopštenju Ministarstva pravde SAD, priznao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, pre nego što je započeo saradnju sa njima.

Blejzerov rad tako je „pod led“ bacio istaknuta imena svetskog fudbala poput Džefrija Veba, aktuelnog predsednika CONCACAF-a, Džeka Vornera, bivšeg potpredsednika FIFA-e, Eugenija Figuereda, predsednika Fudbalske federacije Južne Amerike (Conmebol), i Eduarda Lija, predsednika Fudbalskog saveza Kostarike, koji je u petak, na izborima u FIFA-i, trebalo da postane član Izvršnog odbora te organizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com