Ovo su najskuplji državni automobili na svijetu

Kraljevi, predsednici, premijeri, svi oni uživaju u luksuzu koji donosi njihova pozicija, a luksuzni automobili su samo delić toga. Nećemo komentarisati da li je dobro ili loše što svetske vođe putuju na ovaj način, već ćemo vam predstaviti najskuplje automobile u kojima se oni voze. Iako oni na raspolaganju imaju veliki broj automobila, uvek se nađe taj jedan koji dominira sa svojom cenom, pišu Nezavisne novine.

Bentli, kraljica Elizabeta 2

12. Brunej – Rolls Royce Phantom VI 148.645 dolara: Sultan Bruneja putuje svuda po svetu u svom skupocenom Rolls Royce-u. Ovaj auto je sinonim za luksuz i prestiž, pa je sjajan izbor za državni automobil. Ovaj model nije samo vizuelno lep, već nudi i ozbiljnu snagu. Masivni V8 motor daje mogućnost velikih brzina sa maksimalnim uživanjem.

11. Nemačka – Mercedes-Benz S600L 174.890 dolara: Naravno da je u vladi Nemačke Mercedes glavna pojava. Ovo je definitivno jedan od najpopularnijih nemačkih automobila, pa nam je jasno zbog čega se nemački predsednik vozi baš u ovom S600 modelu. Automobil je neverovatno luksuzan i opremljen najnovijom tehnologijom, uključujući i LED osvetljenje. Enterijer je potpuno redizajniran i prilagođen luksuznim potrebama predsednika.

10. Indija –  Mercedes-Benz S600 (W221) Pullman Guard 180.000 dolara: Indija je takođe vlasnik prelepog Mercedesa 600. Za razliku od Nemačke, vlada Indije je kupila Pullman Guard model koji je zapravo velika limuzina S600 modela koji košta 180.000 dolara. Ova Mečka sadrži klasični dizajn koji je dosta modernizovan, a unutrašnjost automobila je preuređena i sadrži pufnasta i meka sedišta koja pružaju veliku udobnost.

9. Filipini – Mercedes-Benz W221 250.547 dolara: Još jedan skupoceni Mercedes S našao se na ovoj listi. Izgleda da je Mečka omiljeni auto državnika, a jasno nam je i zašto. Ovaj W221 model košta preko 250.000 dolara i zaista je izuzetan. Sadrži felne od 17 inča i masivni motor koji je u stanju da državnike provoza brzo ako za tim ima potrebe. O udobnosti nećemo pričati jer je to ipak Mercedes.

8. Rusija – Mercedes S-Class Limousine 251.417 dolara: I Vladimi Putin se može pohvaliti da na posao ide u Mercedesu S klase. Ovaj državni automobil košta 251.000 dolara, a ako je Putin zadovoljan sa njim, onda to znači da na njemu nema mane. Ova limuzina je potpuno redizajnirana i pretvorena u veoma otporni blindirani auto koji može da prođe kroz krizne situacije koje prate predsednika kakav je Putin.

7. Malezija – Maybach 62 394.000 dolara: Malezija je takođe krenula u nemačkom smeru kada su u pitanju automobili, a oni se mogu pohvaliti sa neverovatnim Maybach 62 modelom koji ima ogromnu cenu. Ovaj automobil ima sve i zadovoljava sve državnike Malezije. Neverovatno je udoban i konstruisan je sa ciljem da bude savršeno državno vozilo koje neće imati ni jednu manu.

6. Velika Britanija – Jaguar XJ Sentinel 455.025 dolara: Britanci su se naravno opredelili za njihovu domaću marku, a to je Jaguar. Ovaj automobil sadrži 5.0 litarski V8 motor koji se može pohvaliti ozbiljnom snagom. Potpuno je neprobojan i otporan na metke, a za to je zaslužan kevlar od kojeg je ovaj model Jaguar-a i napravljen. U njemu se čak nalazi i rezervoar sa kiseonikom koji može spasiti život u neočekivanim situacijama.

5. Tajland – Maybach 62 Limousine 500.000 dolara: Sada dolazimo do automobila za koje je bilo potrebno izdvojiti velike količine novca. Ovaj Maybach 62 košta pola miliona dolara i pruža luksuz kakav malo koji automobil može pružiti. Prostrani enterijer, frižider sa luksuznim vinima i sjajno ozvučenje omogućavaju bilo kom državniku ove zemlje da putuje sa stilom.

4. Vatikan – Mercedes-Benz M-Class 524.990 dolara: Papa je poznat po svom Mercedes-u M klase kojeg narod simpatično naziva Papomobil. On je modifikovana verzija koja na svom zadnjem kraju ima staklenu barijeru u kojoj se Papa nalazi. Ovo mu omogućava da pozdravi sve vernike, a da pritom bude istovremeno i zaštićen. Iako se ovaj automobil uvijek kreće veoma sporo, on može da razvije brzine i do 260 km/h.

3. Kina – Hongqi Limousine 801.624 dolara: Za ovaj kineski automobil verovatno niste ni čuli, ali verovali ili ne on košta skoro milion dolara. Ovo je ujedno i najskuplji automobil u Kini i jedina mu je svrha da bude elitno vozilo kineskih državnika kojih ima poprilično mnogo. Automobil podseća na Rolls Royce-a, ali ipak ima veoma bitnih razlika. Iako je napravljen u Kini, on nudi prvoklasni luksuz i uživanje.

2. SAD – Cadillac One 1.500.000 dolara: Ako ikada budete videli Baraka Obamu u automobilu, to će verovatno biti u ovom Cadilac-u. Amerikanci su naravno automobil domaće proizvodnje krunisali kao najbolji državni automobil koji košta 1.5 miliona dolara. Ovaj automobil je transformisan u blindiranu limuzinu koja pruža maksimalnu zaštitu, ali i luksuz.

1. Engleska kraljica – Bentley State Limousine 15.167.500 dolara: Napokon smo došli i do najskupljeg državnog automobila na svetu. Iako smo već rekli da Velika Britanija poseduje veoma skup automobil, ovaj Bentley State model pripada samo kraljici Elizabeti koja se sa ponosom vozi u njemu. Ovaj auto napravljen je za 50-u godišnjicu ovog brenda i od tada je u vlasništvu kraljevske porodice. Ovo je zaista ogromna cena za automobil.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com