Penzioneru kazna 60.000 jer je saobraćajcu opsovao Vučića

Čak 60.000 dinara koštaće Ratka Jerinića (68) to što je saobraćajcu opsovao premijera Srbije Aleksandra Vučića! Toliko, naime, iznosi prekršajna kazna izrečena penzioneru iz Gornjeg Milanovca, zbog ”masne” psovke u kojoj se pominje premijer, piše Morava info.

Jerinić, penzioner sa mesečnim primanjem od 25.000 dinara, neće po dobru pamtiti 17. avgust i prolazak Ibarskom magistralom kroz Ljig. Kako stoji u presudi Prekršajnog suda u Valjevu, Jerinić je tod dana ”vređanjem ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti” prekršio javni red i mir tako što je policajcu Zoranu Miliću dobacio ”j… te Vučić u usta”!

Time je, kaže se u presudi, izvršio prekršaj iz člana 22. stav 1 Zakona o javnom redu i miru, za šta mu je odrezana kazna od 55.000 dinara, uz dodatnih 5.000 dinara zbog nenošenja lične karte, te još 5.000 dinara za troškove prekršajnog postupka. Ako iznos ne uplati u roku od 15 dana, Jeriniću preti dva meseca zatvora, s obzirom da jedan zatvorski dan košta 1.000 dinara.

Kod prekršajnog sudije penzioner je negirao da se policajcu obratio, kamoli vređao, potvrđujući da se vozio u kombiju Dobrosava Dmitrića na mestu suvozača kada su prošli kroz Ljig. Svedok i vozač Dmitrić, pak, potvrdio je da je u tom mestu na Ibarskoj magistrali bila gužva, da je njegov saputnik nešto opsovao dok su prolazili pored saobraćajca, ali da ”nije obraćao pažnju na to”.

S druge strane, policajac Milić je ostao pri svom iskazu da ga je Jerinić ”vređao” dok je regulisao saobraćaj te da je nakon toga, pošto je kombi prošao pored njega, obavestio dežurnu službu o ”slučaju”, a ona je saobraćajnoj patroli naložila da kombi sa Dmitrićem i Jerinićem zaustavi na njihovom putu ka Gornjem Milanovcu i sprovede ih u stanicu u Ljigu.

Kako piše u presudi Jeriniću, prekršajni sudija Zoran Stefanović, ujedno i predsednik ovog suda, ”poverovao je iskazu policajca Milića u potpunosti” i izrekao Jeriniću novčanu kaznu. Sam penzioner, kojeg je Morava info pozvala na njegov kućni broj u Gornjem Milanovcu, nije bio raspoložen za razgovor.

Vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti nekada je bilo krivično delo, a sada je prekršaj iz oblasti javnog reda i mira. U novijoj istoriji Prekršajnog suda u Valjevu, kako je rečeno Moravi Info, do ovog nije bilo slučajeva da policajac ili neko drugo službeno lice podnese prijavu zbog toga. Minimalna zaprećena kazna, koja je i izrečena Jeriniću, iznosi 50.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com