Pet Kineza mladjih od 40 godina-milijarderi

Na listi od preko 400 kineskih bogataša, koji su prema Forbsu u oktobru ove godine raspolagali sa 680 milijardi dolara, samo je 8 mladjih od 40 godina.

Njih osmoro raspolažu bogatstvom od 17,68 milijardi dolara.

Najbogatiji medju njima je 40-godišnji Liju Kjangdong sa 7,1 milijardi dolara. Oženjen je. Vlasnik firme za elektronsku trgovinu JD.com. Liu se nalazi na 10 mestu najbogatijih Kineza.

Trideset trogodišnja Jang Huijan nalazi se na 19.mestu sa bogatstvom od 4,9 milijarde dolara. Udata je. Bogatstvo je stekla nasledjem od oca. Bavi se neketninama, vlasnik je firme Country garden.

Leo Čen (31)  tek je na 164. mestu kineskih bogataša. Neoženjen je. Vlasnik je firme za onlajn prodaju kozmetike i bogatstvo mu je procenjeno na 1,3 milijarde. Firma Jumei International Holding listirana je na Njujorškoj berzi.

Đijang Ning (40) zamenik je predsednika i jedan od sedam saradnika Beijing Xinwei Telecom Technologie koji se nalaze na Forbsovoj listi najbogatijih Kineza. Jiangovo bogatstvo se procenjuje na 1,2 milijardu dolara. Firma isporučuje bežičnu komunikacionu tehnologiju. Jiang je 170. medju najbogatijim Kinezima.

Poslednji mladi milijarder medju kineskim bogatašima je 34-godišnji Žang Bangksin sa ravno jednom milijardom i na 211.mestu. Njegova firma TAL Education group listirana je na Njujorškoj berzi i profitirala je veoma od povećanih kineskih ulaganja u obrazovanje.

Sad slede trojica mladih Kineza koji nisu milijarderi, nego samo milioneri. Lin Ki (33) na 334. mestu je sa bogatstvom od 770 miliona dolara. Šef je firme  Youzu Interactive za onlajn i mobilne igrice. Za njim na 382.mestu sledi 40-godišnji Kijan Jiksijang sa bogatstvom od 710 miliona dolara. Oženjen je. Firma Boer Power proizvodi električne distributivne sisteme.

I na začelju liste bogatih Kineza sa 40 ili manje od 40 godina je 38-godišnji Lv Li sa 700 miliona dolara. Oženjen je. Firma Suzhou Anjie technologie, zaslužna za njegovo bogatstvo, snabdevač je elektronske industrije.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com