Potomak Puškina najmlađi britanski milijarder

Milijarder Džerald Kevendiš Grosvener, šesti hercog Vestminsterski umro je u 64 godini. Hercoga je nasledio sin Hju Ričard Li Grosvener, potomak Aleksandra Puškina po majčinoj liniji. Osim titule, on je nasledio i bogatstvo od 14 milijardi dolara, prenosi Sputnjik.

Puškin

Hju, novi vojvoda Vestminsterski je sa 25 godina postao najmlađi milijarder Velike Britanije. Njegova majka Natalija Grosvenor je bila bliska prijateljica princeze Dajane i kuma naslednika britanskog prestola princa Vilijama. Ona je poznata i po svojim ruskim korenima. Naime, ona je dalji potomak Aleksandra Puškina. Potomci poznatog ruskog pesnika su se orodili sa kraljevskim dvorom preko kćerke pesnika Natalije.

Ona se 1856. godine udala za nemačkog princa Nikolaja Vilhelma iz dinastije Nasau. Tom prilikom ona je dobila titulu grofice fon Merenberg.

Kćerka Natalije Puškine, se udala 1891. godine za velikog kneza Mihaila Romanova — unuka cara Nikolaja I i brata Nikolaja II. Njihova starija kćerka se udala za ujaka princa Filipa grčkog — muža sadašnje britanske kraljice Elizabete II. Na taj način su se potomci Puškina i Romanovih orodili sa kraljevskim domom Vindzora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com