Povećanje plata prosvetnim radnicima u oktobru

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević najavio je danas da će prosvetni radnici prvo povećanje plate dobiti u oktobru, dok će im, najverovatnije, 5. septembra biti isplaćen novac koji im je zakinut pogrešnim obračunom plata tokom letnjih meseci prošle godine.

Šarčević

Šarčević je nakon sadnice Republičkog odbora Sindikata obrazovanja Srbije podsetio na to da je Vlada u ponedeljak, 29. avgusta, donela odluku o isplati zakinutih zarada prosvetarima tokom leta prošle godine, i objasnio da će od dinamike rada trezora zavisiti kada će taj novac biti isplaćen.

Radićemo na tome da se primeni povećanje u oktobru, ali i da sagledamo mogućnosti države da se poveća budžet za plate u 2017. godini, naveo je on i ukazao na to da ovaj sektor ima pravo da traži povećanje zarada, ukoliko bude uspešno izvršio racionalizaciju.

Ministar je preneo da je sa sindikatima prosvetnih radnika Srbije napravljena dobra saradnja, apostrofirani su problemi i već realizovano ono što je bilo moguće, dok se u narednom periodu očekuje uređenje platnih razreda i obuka prosvetnih radnika.

Poglavlja 25 i 26 u pregovorima sa EU koja se tiču prosvete mogu biti odmah i zatvorena, što otvara mogućnost finasiranja raznih prosvetnih projekata iz predpristupnih fondova, zaključio je Šarčević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com