Premijer, predsednik, ministar, gradonačelnik… Nominujte i izaberite najkorumpiraniju osobu na svetu!

Organizacija Transparensi internešenel pokrenula je na svom sajtu izbor za nakorumpiraniju ličnost godine. Nominacije će biti primane do 9. decembra kada počinje glasanje, a „pobednik“ će biti obnarodovan 10. februara 2016. godine.

korupcija

„Dosta nam je korumpiranih političara i biznismena koji zloupotrebljavaju svoju moć kako bi od ukradenog javnog novca finansirali svoj luksuzni način života. I sigurni smo da je i vama dosta. Vreme je da snose odgovornost za svoje zločine. Udruženim snagama, možemo ih kazniti.

Prvo, pozivamo vas da nam se pridružite u kampanji i kažete nam ko je po vama najkorumpiranija osoba na svetu. Razmislite o ljudima ili organizacijama koje se neometano bogate na račun javnosti, koristeći sumnjive metode za izvlačenje novca u inostranstvo.

Da li vaš predsednik krade vaš teško zarađeni novac za finansiranje luksuznog života i da li treba da odgovara za to? Da li znate organizacije ili zvaničnike iz senke koji na svojim of-šor računima gomilaju nelegalno stečeni novac? Recite nam nešto o njima!“, navodi se na sajtu Transparensi internešenela.

Do sada je nominovan bivši predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali, koji se optužuje da je ukrao 2,6 milijarde dolara, kao i, od strane anglo-saksonaca omrznuti, predsednik FIFA-e Sep Blater.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com