Rotenbergovi su zakon

U Državnoj ruskoj dumi u proceduri je uznapredovao zakon kojim se predvidja kompenzacija države ruskim gradjanima i firmama za imovinu koja bi im u inostranstvu bila oduzeta odlukama stranih sudova.

Taj zakon ne nailazi na odobravanje baš svih na ruskoj javnoj sceni, pa je dobio rečit naziv „Rotenbergov zakon“. Naime, braća Boris i Arkadij Rotenberg, pod sankcijama su SAD a ovaj drugi i EU, pa je Arkadiju Rotenbergu nedavno sud u Rimu oduzeo tamošnje nekretnine. Rotenbergovi se smatraju, kao i njihov poslovni partner Genadij Timčenko, prijateljima ruskog predsednika Vladimira Putina.

Sami Rotenbergovi, pa ni Timčenko, ne oslanjaju se sasvim na po njima cinično nazvan zakon, nego su, piše finski list Helsingin Sanomat, svoju imovinu preneli na Rotenberg podmladak. Roman Rotenberg sin Borisa Rotenberga demantovao je, pišu Vedomosti, da je zahvaljujući sankcijama preuzeo udele oca i strica u finskom Hokejaškom klubu „Jokerit“ i helsinškom ledenom dvorcu Hartwall.

„Radi se samo o smeni pokolenja“, rekao je mladi Rotenberg, dosad zamenik šefa marketinga peterburškog hokejaškog kluba CKA. On je preuzeo i deo udela Genadija Timčenka u Arena Events Oy u Finskoj.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com