Rusi udvostručili tranzitne takse za strane kamione

Ruska vlada udvostručila je danas tranzitne takse za strane teretne kamione koji prolaze preko njene teritorije, prenosi RT.

kamioni

„Prethodna taksa je utvrđena kada je jedan evro vredeo 35 rubalja. To je 2,3 puta manje od trenutnog kursa rublje“, navodi se u saopštenju pres službe ruske vlade.

Strani prevoznici će sada za godišnju tranzitnu taksu morati da izdvoje 120.000 rubalja (oko 1.800 dolara). Cena dnevne takse je povećana sa 350 na 850 rubalja (oko 13 dolara). Ove takse se odnose na kamione teške između 3,5 i 12 tona.

Vlada je takođe proširila spisak zemalja čija vozila moraju da plate prolazak preko ruske teritorije. Među novim zemljama našle su se Letonija i Litvanija. Dodaje se da su te zemlje ubačene na taj spisak kao kontramera na poteze zemalja Pribaltika.

Od jula 2014. godine, strani prevoznici, uključujući i one iz Rusije, moraju da plate taksu letonskim vlastima od 8 do 11 evra dnevno (od 484 do 925 evra godišnje). A, i Litvanija je uvela slične mere prošle godine. U takvim slučajevima, ruski zakon predviđa uvođenje recipročnih mera, saopštila je ruska vlada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com