Ruski turoperatori bi mogli da izgube 200 miliona dolara

Ukoliko zabrana letova za Egipat bude trajala više od dva-tri meseca, ruski turoperatori bi mogli da izgube blizu 200 miliona dolara, saopštila je Asocijacija turističkih operatora Rusije, a prenosi RIA Novosti.

dolar

Taj bi gubitak mogao uglavnom da nastane ako egipatski partneri odbiju da već uplaćena sredstva preusmere na buduća turistička putovanja iz Rusije, rečeno je u toj Asocijaciji.

Medjutim, potpredsednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič je obavestio javnost da je sa egipatskom stranom dogovoreno da se položeni depoziti ruskih turoperatora iskoriste za buduća putovanja ruskih turista.

„Naši egipatski partneri su nam izašli u susret i garantovali su nam da će sačuvati depozite koje su položile naše turističke kompanije u Egiptu, odnosno te pare neće nestati, nikud neće otići. One mogu biti iskorišćene ubuduće, ukoliko turistički tok bude obnovljen i naše kompanije mogu iskoristiti ta deponovana sredstva. To je važan korak u susret koji su nam učinile egipatske kolege“, rekao je Dvorkovič a prenosi ruska agencija.

Iz Rusije su otkazani si letovi za Egipat, uključujući i letove za Kairo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com