Siniša Mali izabran za ministra finansija

Za izbor dosadašnjeg gradonačelnika Beograda na mesto ministra finansija u Vladi Srbije glasalo je 154 od 184 poslanika Narodne skupštine Srbije koji su pristupili glasanju.

Protiv izbora Siniše Malog za ministra finansija glasalo je 30 poslanika.

Siniša Mali je na mestu ministra finansija nasledio Dušana Vujovića koji je podneo ostavku, kako je naveo iz ličnih razloga.

Tokom dvodnevne rasprave, predlog da Siniša Mali postane ministar za finansije,za koji je tvrdila da je isključivo njen, srčano je branila premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla kako je utvrdila da su sve firme u čijoj je privatizaciji učestvovao Siniša Mali i danas žive i zdrave i zapošljavaju radnike. Mali je od 2001. do 2003. godine bio pomoćnik ministra za privatizaciju, zatim direktor Centra za privatizaciju, pa Centra za tendere u Agenciju za privatizaciju.

Jedinstvena Srbija lidera Dragana Markovića Palme je saopštila da će glasati za Sinišu Malog i da će, tako, Siniša Mali biti jedini ministar u sadašnjoj Vladi Srbije za koga je glasala i Jedinstvena Srbija.

Svojevremeni je Dragan Marković Palma izjavio da Ana Brnabić nije njegov premijer i da ne može glasati ni za nju ni ministre u njenoj vladi, kojima se izvinio,jer premijer ne može biti neko ko nije domaćin, nema decu, medjunarodnu popularnost i kontakte.

Kako je Siniša Mali, za razliku od ostalih ministara, ipak preskočio sve ove prepreke?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com