Smešna strana sveta: Bankar sa Kobinim brkovima

Rusi su ukapirali da se turisti baš lože na rukovanje s drugom Lenjinom, pa su im to rukovanje usred Moskve i upriličili.

Tako drug Lenjin nonšalantno šeta Crvenim trgom i danas. Možete da napravite i zajedničku sliku sa njim ili s kojom drugom ličnošću tog ranga, po volji. Ali radi turizma je dozvoljeno i takvo prerušavanje.

Ali, daleko od toga da je šef jedne od najvećih ruskih poslovnih banaka (VTB) Andrej Kostin obukao Staljinov kostim za potrebe turizma. On se u liku Kobe, čija popularnost medju ruskim narodom je vaskrsnula, pojavio na prijemu povodom samita investitora, čiji je moto bio: Investitori svih zemalja, ujedinite se. Pratio ga je potpredsednik banke Jurij Solovjov, koji je za tu priliku uskočio u odelo prvog ruskog destaljinizatora Nikite Hruščova. Hruščov je, za razliku od Staljina, u današnjoj Rusiji izrazito nepopularna ličnost. On je svojevremeno Ukrajini dao Krim!

Dogadjaj, zanimljivo, nisu prvi registrovali ruski mediji nego blog Financial Times na kome svoje komentare i zapažanja objavljuju finansijski profesionalci. Jedan od njih je prisustvovao skupu invrstitora pod istorijskim maskama. Tim posrednim putem je stigao i do ruskih čitalaca.

U VTB su navodno objasnili da je prijem bio tematski: baš je trebalo nadenuti kostim iz 50-ih godina, a sve povodom 100 godina od Oktobarske revolucije, koja se u Rusiji obeležava i otvaranjem spomenika žrtvama staljinističkog terora.

Medjutim, ovim objašnjenjem Kostin nije otklonio svaku sumnju. On se, kažu da je odranije poznato, do svoje kancelarije vozi liftom u kome odzvanjaju pesme crvenoarmejaca, a kad u kancelariju stigne, na stolu ga čeka – Kapital.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com