Sve za Olimpijadu u Parizu: Multi-funkcionalna dvorana za osvajače medalja

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali rekao je danas da će država izdvojiti koliko god novca je potrebno kako bi naši sportisti na sledećoj Olimpijadi, za tri godine u Parizu, ponovili ili prevazišli uspeh sa Olimpijade u Tokiju. .

Da podsetimo, 86 sportista u Olimpijskom timu Srbije osvojilo je na Olimpijadi u Tokiju devet medalja : tri zlatne (Milica Mandić – tekvondo, Jovana Preković – karate, vaterpolo reprezentacija), 1 srebrnu (Damir Mikec – streljaštvo) i 5 bronzanih (Milenko Sebić – streljaštvo, Tijana Bogdanović – tekvondo, Zurab Datunašvili – rvanje, ženska odbojkaška i muška košarkaška reprezentacija).

Ministar Mali je rekao da je budžet Ministarstva omladine i sporta već ove godine u odnosu na prošlu povećan za 28,2 odsto.

On je rekao da će do kraja godine biti završena multi – funkcionalna dvorana u Košutnjaku, a to je upravo dvorana za tekvondo, džudo, karate, za strelce, za sportiste koji su osvojili medalje.

Kako saopštava Ministarstvo finansija, ministar Mali je rekao da je već položen kamen temeljac za izgradnju novog stadiona u Zaječaru.

A u najavi su, rekao je on, novi stadioni u Leskovcu, Vranju, Subotici, Kraljevu, Loznici kao i rekonstrukcija stadiona Čair u Nišu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com