Svi u zatvor: Zatvorenici zaradjuju više od minimalca!

Federalna služba za izvršenje zatvorskih sankcija Ruske Federacije baš je svojom današnjom statistikom iznervirala bivšeg zatvorenika, pisca Eduarda Limonova: prosečna mesečna zarada zatvorenika u Rusiji uvek je veća od minimalne cene rada, saopštila je danas ta Služba.

Ta prosečna plata ovog trenutka iznosi više od 11.000 rubalja, izjavio je vršilac dužnosti načelnika Uprave organizacija za proizvodnu delatnost i radnu adaptaciju Valerij Panteljejev, a preneli su ruski mediji.

Panteljejev je rekao da zatvorenici na ruke dobijaju prosečno izmedju 4.800 i 5.000 rubalja, ostatak novca se isplaćuje osobama koje su pretrpele štetu delom zbog koga se kazna služi, ide na plaćanje alimentacije, za izdržavanje…

Na objavu ove statistike burno je reagovao ruski pisac i politički aktivista Eduard Limonov, koji je početkom 2000-tih, dve godine bio u zatvoru zbog držanja oružja.

„Gde oni konkretno dobijaju tu sumu? U kojoj zoni? Čime se konkretno bave ti ljudi? Koji posao obavljaju u proizvodnom pogonu? Neka konkretno kažu šta i gde? Šiju rukavice? Koja je norma? Ako konkretnih podataka nema – to je samo zamlaćivanje“, besneo je danas Limonov.

Ako se pokaže da je ova statistika laž, rekao je on, nadležne činovnike bi trebalo „goniti usranom motkom“ zbog objavljivanja tako „neozbiljnih i netačnih podataka“.

„Ja nisam neki stručnjak, ali ne pamtim da je neko izašao i pričao kako je u zatvoru zaradio. Ali neću da pričam u ime svih. Odjednom neko negde tovi super debele svinje”, rekao je bivši zatvorenik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com