Tramp od golfa zaradio skoro 300 miliona dolara

Američki predsednik Donald Tramp je od januara 2016. do 15. aprila ove godine samo od golf klubova koje poseduje zaradio 288 miliona dolara, pokazao je finansijski izveštaj koji je podneo Kancelariji za etiku.

Trampov omiljeni ugostiteljski objekat, hotel Mar a Lago, koji je promovisao kao zimsku Belu kuću, u tom periodu je ostvario dobit od 37,2 miliona dolara, što je za oko 7,5 miliona dolara više u odnosu na prethodni finansijski izveštaj. Kako podvlači portal CNN Money, taj hotel je cenu članarine prošle godine duplirao.

Odlično je prošao i Trampov novi hotel u Vašingtonu. Trump International Hotel Washington, koji je otvoren prošlog septembra, do aprila je ostvario dobit od 19,7 miliona dolara.

Američki predsednik je u periodu od januara 2016. do 15. aprila ove godine odlično prošao i kao pisac! Njegove knjige donele su mu 7 miliona dolara.

Sveukupno, Donald Tramp je od januara 2016. do 15. aprila ove godine zaradio skoro 600 miliona dolara, a svoju imovinu je procenio na 1,4 milijarde dolara.

A kada su dugovanja u pitanju, Tramp je u kreditima i hipotekama prijavio 311 miliona dolara. Američki mediji spekulišu da bi ta cifra mogla biti značajno veća zbog toga što nije preciziran iznos svakog zajma, već samo rang (npr do 50 miliona dolara…).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com