Uči kineski: Mali stigao u parlament, u ministarstvo stiže u utorak

Predlog premijerke Ane Brnabić da Siniša Mali postane novi ministar finansija stigao je u Skupštinu Srbije.

Kako portal Ekonomske Vesti saznaje, sednica parlamenta na kojoj će se o ovom predlogu odlučivati biće zakazana za ponedeljak. Rasprava će trajati najviše dva dana, dodaje izvor portala Ekonomske Vesti iz Skupštine Srbije, i Siniša Mali bi zvanično ministar trebalo da postane u utorak kasno poslepodne ili u sredu prepodne.

U biografiji Siniše Malog, uz predlog njegovog imenovanja za ministra finansija, ističe se da je on na funkciji gradonačelnika Beograda „prepolovio dug grada Beograda, koji je 2014. godine iznosio 1,2 milijarde evra i smanjio budžetski deficit za četiri puta“. Dodaje se da je sproveo i konsolidaciju javnih i javno komunalnih preduzeća koja su „za prve tri godine njegovog mandata od minusa od dve milijarde dinara došla do neto dobiti od 10 milijardi dinara“.

„Mali je pokrenuo velike investicione projekte u gradu Beogradu, od kojih je najznačajniji ‘Beograd na vodi’, vredan 3,5 milijarde evra. Tokom svog mandata, Siniša Mali uspeo je da pokrene značajne investicije i da obezbedi rekordno nisku nezaposlenost, koja je trenutno na istorijskom minimumu“, navodi se u biografiji.

U uspehe Siniše Malog nabrojani su „dolasci“ kompanija IKEA, Hilton, MeiTa, ali i izgradnja fontane na Slaviji i Železničke stanice Beograd centar (Prokop).

Na kraju biografije navedeno je i da tečno govori engleski jezik, služi se grčkim i uči kineski!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com