Uhapšen Orce Kamčev, najbogatiji Makedonac?

U petak uveče je u Skoplju izvršen pretres u „Orka kompaniji“ i privedeno je pet lica, medju njima i vlasnik te kompanije i najbogatiji Makedonac Jordan Orce Kamčev, javili su regionalni mediji.

List Nova Makedonija, medjutim, piše da Specijalni javno tužilaštvo nije zvanično potvrdilo privodjenje Kamčeva.

Na slici je most koji je Kamčev poklonio Skoplju i nazvao ga po svom ocu.

Kako su javile beogradske Novosti, Kamčev je priveden u okviru istrage Specijalnog javnog tužilaštva, pod nazivom „Imperija“.

Najpoznatija osoba obuhvaćena tom istragom, medjutim, nije Kamčev, nego njegov venčani kum, blizak rodjak bivšeg makedonskog premijera i bivši šef makedonskih bezbednosnih službi Sašo Mijalkov.

Nova Makedonija ističe da nema zvanične potvrde ni o tome da se medju pet privedenih nalazi i Mijalkov.

 

U saopštenju objavljenom na Internet stranici Specijalnog javnog tužilaštva navodi se da je nakon obavljenih opsežnih istražnih radnji otvorena istraga pod kodnim imenom „Imperija“ protiv Jordana Kamčeva, Sašo Mijalkova, Nenada Josifovića, Cvetana Pandelevskog, Ratke Kunoske-Kamčeve, Hristine Kamčeve-Stojčeske, Zorice Arsove, Liljane Gajdovske, Vladislava Stojkovića, Todora Mirčevskog, Dejana Janeva, Vanča Milajčeva i Jovanče Taskovskog.

Tužilaštvo tvrdi da ima dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da su ova lica od 2002. do 2013. godine počinila krivična dela: zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja, pranje para i druga.

Tužilaštvo je saopštilo da je izvršilo 12 pretresa, a da je u petak privedeno 5 lica, ali nije navedeno o kojim se licima radi.

Kamčev je veoma aktivan u medicinskom sektoru Makedonije, zvanično je vlasnik je jedne od najpoznatijih klinika u Skoplju – Sistine.

Takodje je bio aktivan u sferi medija gde su mu partneri bili Srdjan Kerim, bivši makedonski ministar inostranih poslova i funkcioner Ujedinjenih nacija, kao i beogradski biznismen Veselin Jevrosimović. Njihova kompanija Media Print Macedonia (MPM) je izdavala skopske dnevne listove „Dnevnik“, “Utrinski vesnik“ i „Vest“ – nijedan, na žalost, više ne postoji. Kompanija MPM prestala je sa radom 2017. godine.

Iz ovog medijskog posla najpre je izašao Jevrosimović, pa Kamčev, a Srdjanu Kerimu je ostalo da zatvori vrata.

One thought on “Uhapšen Orce Kamčev, najbogatiji Makedonac?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com