Usmanov o plati Fabija Kapela: Morao sam da se umešam

Ruski oligarh Ališer Usmanov, koga je nedavno po bogatstvu pretekao Viktor Vekselberg, odlučio je da Fudbalskom savezu Rusije da povoljan namenski kredit kako bi bila isplaćena plata glavnom treneru ruske fudbalske reprezentacije Fabiju Kapelu.

„Ja sam član Nadzornog odbora organizacionog komiteta „Rusija 2018″ za pripremu svetskog fudbalskog prvenstva. I delim zabrinutost ministra sporta Rusije zbog osiguranja rada glavnog trenera državne reprezentacije Fabija Kapela. Smatarm nedopustivom situaciju u koju je taj rad dovelo sadašnje rukovodstvo Ruskog fudbalskog saveza. To je sramota. Da čovek koji radi za Rusiju ne dobija platu za svoj rad. Smatrao sam za neophodno da se umešam u tu situaciju. Po mojoj informaciji, RFS duguje Kapelu 400 miliona rubalja. I ja sam RFS ponudio povoljan namenski kredit koji se može iskoritstiti samo za gašenje toga duga“, prenela je večeras saopštenje Ališera Usmanova njegova pres služba.

Usmanov je vlasnik Mediaholdinga, izdavačke kuće Komersant, firmi Metaloinvest, DST Golbal i portala Mail.ru, muzičkog kanala Muz-TV i londonskog fudbalskog kluba Arsenal.

Njegova supruga Irena Viner, bivša je gimnastičarka i sada je na čelu Ruskog gimnastičarskog saveza.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com