Vučić u Crnoj Gori: Ulagaćemo još više, jer je to novac građana Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Srpsku kuću u Podgorici u čiju je gradnju Srbija, po njegovim rečima, uložila 3,5 miliona evra.

„Što se nas tiče što nas više napadaju da ulažemo novac, mi ćemo ulagati još više, jer je to novac građana Srbije. Srećan sam što smo ovo poklonili srpskom narodu u Crnoj Gori. Takvih stvari biće još u Crnoj Gori, na primorju i na severu. Želja je Srbije da Srbi budu svoji na svome i da ponosno čuvaju srpsko ime i prezime i da našem narodu pomognemo“, rekao je Vučić, a prenosi portal RTSa.

On je rekao da će Srpskoj kući pokloniti 300 svojih knjiga.

„Imam mnogo knjiga i nemam gde da ih držim. Rekao sam da ću 300 svojih ličnih knjiga pokloniti, i još 700 kao donaciju. Moliću ljude u Službenom glasniku i Zavodu za udžbenike da pomognu jer je važno promovisanje našeg pisma i jezika“, rekao je Vučić, koji je u Crnoj Gori radi prisustva sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je umro od posledica Covid-19.

U delegaciji Srbije na ovoj sahrani su i ministar odbrane u Vladi Srbije Nebojša Stefanović i ministar bez portfelja Nenad Popović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com