Zašto se Alekseju Mileru na nos nabija stan koji je imao čime da kupi

Dugogodišnjem šefu ruske kompanije Gasprom juče je bio 57-rodjendan, a neki misle da mu je preseo.

Ne samo što je na deo direktora Gazproma pala sumnja da su pokrali kompaniju za više od 400 miliona dolara, nego se i medijsko prebrojavanje Milerovih stambenih kvadrata tumači kao zvono koje objavljuje bar početak kraja njegove karijere.

Mogućnost ovakvog raspleta dogadjaja ipak se uzima s velikom rezervom. Zato što su Alekseja Milera do sada mnogo puta otpisivali.

Tek, niko i ne sumnja da je Aleksej Miler, godinama medju tri najplaćenija ruska menadžera, mogao sebi iz legalnih prihoda da priušti stan od 1.396 kvadrata i još jedan od 186 i još jedan od 401 kvadrat. Makar sva tri bili u istoj, najluksuznijoj zgradi u Sankt Peterburgu.

Yandex Zen je prvi objavio rezultate istraživanja autorskog projekta Baza, a onda su isti materijal uzdržano tretirali ostali ruski mediji.

Objavljena je i adresa zgrade u kojoj se sva tri stana nalaze i stručna procena da je tržišna vrednost najvećeg od njih 15 miliona dolara.

Miler je, prema analizi Forbes, samo 2014. godine imao dohodak od 25 miliona dolara, a na čelu je Gasproma 18 godina.

Ipak, trenutak objavljivanja rezultata ovog istraživanja, ako i ne smišljeno ono svakako neizbežno, upućuje gradjane Rusije na zaključke koji ne mogu biti povoljni ni po Milera, ni po vlast, kojoj je blizak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com